Astrid van de Kerkhof
helpt jouw team agile samenwerken

Hallo, ik ben Astrid en ik geloof in energiek en wendbaar samenwerken en in structuur in verandering. Omdat dat de essentie van het leven.

Wil jij ook beter samenwerken aan concreet resultaat?

Astrid’s training en opleiding

En verder

Astrid van de Kerkhof op LinkedIn

Over Astrid

Veelzijdig, betrokken, omgevingsbewust, leergierig, flexibel, verbindend, taalvaardig, kritisch, resultaatgericht, allround, hands-on

Ik breng structuur in verandering. En verandering in structuur.

Astrid en agile

Op een dag, een jaar of dertien geleden, zat ik hoogzwanger op de bank. Ik werkte als communicatieadviseur voor onderwijsprojecten en las een artikel over softwareontwikkeling. En ineens stond daar het woord iteratief. En toen… boem! raak! in mijn hoofd en in mijn lijf.

Heb jij dat wel eens, dat je weet dat het klopt? Ik had het met agile.

In 2014 kwam Betteke van Ruler met haar Reflectieve Communicatie Scrum en volgde ik de eerste Mastercourse van Scrum Company. Het gaf mij handvatten om nog beter te doen wat ik altijd al deed. Sindsdien vormen scrum en agile een rode draad in mijn werkende leven.

Hoe gebruik je agile en scrum voor meer focus, samenwerking en resultaat in onderwijs en communicatie? Wat kom je tegen in kleinere organisaties met een ander doel, type medewerkers en dynamiek? Ik onderzoek, train, coach, faciliteer, leer en combineer. En help met o.a. ‘pressure cookers‘ bestaande of gelegenheidsteams in intensieve sessies in een paar dagen naar geweldige resultaten.

Als scrum master en agile coach werkte ik korte tijd voor meerdere teams in B2B en B2C bedrijven. En merkte ik dat ik me vooral thuis voel in onderwijs en communicatie Daar kan ik in korte tijd verschil maken.

Het leven is agile

“I teach best what I need to learn most”, zeg ik regelmatig. En net zoals met alle beweringen is het deels waar en deels onwaar. Mijn leven als ondernemende en ontwikkelende zzp’er is iedere dag anders. Kinderen, relaties en nieuwe ontwikkelpaden doen daar nog een schepje bovenop. Soms zucht in onder mijn brede interesse en mijn eindeloze transformaties als mens. Van mezelf ben ik nogal wendbaar, zeg maar. Dus ja, ik oefen mij iedere dag in het structuur brengen in al deze verandering, in het doel bewaken, bijstellen, prioriteren, evalueren en afmaken. 

Gelukkig brengt die breedte ook mooie dingen, zoals mijn expertise energie in het team. Daarbij werk ik vanuit mijn visie op de ‘natuurwetten’ achter agile en scrum en gebruik ik mijn praktijkkennis en ervaring uit o.a. (kundalini) yoga.

Uitproberen is ook overleggen

ASTRID VAN DE KERKHOF, VEELZIJDIG ERVAREN SINDS

communicatie

werken voor het onderwijs

energie en vitaliteit

agile facilitator

Werkprincipes

Vital Agile helpt jou om met succes werkprincipes uit agile en scrum toe te passen in jouw praktijk van mkb, onderwijs en communicatie. Als jij of jouw team door Vital Agile getraind of gecoacht werd herken je ze wel, deze principes voor een nieuw normaal in werken.

‘Doenken’

Denken gaat beter als je doet. En doen gaat beter als je denkt. ‘Doenken’ maakt je werk beter, sneller en leuker.

Uitproberen is ook overleggen

De snelste manier om te ontdekken of iets werkt het uitproberen. Probeer maar eens…

‘Time boxing’

Een tijdslimiet leidt tot resultaatgericht werken en overleggen. Want wordt het nou echt beter als je er met meer mensen langer mee bezig bent?

‘Pair Programming’

In duo’s ontwikkelen is sneller, leuker en leidt tot beter resultaat. (Tip: combineer met ‘doenken’ en ’time boxing’.)

‘Fail to succeed’

Falen is de voorloper van succes. Creëer een veilige omgeving waarin je je fouten deelt en ervan leert.

Lerend verbeteren

Niets is meteen goed. En wat vandaag goed is is morgen weer anders. Innoveren is een doorlopend proces. in kleine stapjes. Met behoud van het goede. 

‘Speed of trust’

Vertrouw erop dat jouw collega het net zo goed doet als jij. Teams van mensen die elkaar vertrouwen presteren beter.

Korte cycli

Hoe korter de cycli, hoe sneller het leren. En ja, dat is soms een beetje buiten je comfortzone.

Wat werkt voor jou

Experimenteer met deze werkprincipes in jouw praktijk. Verbeter en voeg je eigen succesvolle werkwijzen toe.

Wat wil jij leren vandaag?

Dit zeggen klanten

De teams hebben in twee dagen meer gedaan dan in twintig jaar! En tegen lagere kosten.

Jasper Grimmius

Opleidingsmanager, Hogeschool Windesheim

Het team werkt nu samen aan hetzelfde doel, zo dat alle disciplines elkaar beter begrijpen. We spelen nu snel, adequaat en wendbaar in op veranderingen en ‘de waan van de dag’. Astrid van de Kerkhof heeft Schoolpoort fantastisch geholpen.

Jeroen Schutz

CEO, Schoolpoort

Professioneel, ervaren, hands-on en ter zake kundig. Veel zinnige meters in korte tijd! Graag vaker!

Thea van den Idsert

Directeur, Schoolinfo

Een nieuwe werkwijze laten zien aan het team en ondertussen resultaat boeken op de inhoud: Dankzij de scherpe voorbereiding én deskundige begeleiding is deze missie geslaagd!

Ilse van Wijk

Hoofd communicatie, Nederlandse Zorgautoriteit

Ontdek de kracht van doenken: de combinatie van denken en doen

Laten we kennismaken!

Neem contact op met Astrid van de Kerkhof