Training & Coaching

Voor teams en organisaties buiten IT die (door)starten met agile werken. 

Neem contact op

Schrijf je nu in voor de training!

Scrum voor onderwijsprofessionals

Soms moet je snel schakelen en samen een actieplan maken. Je wilt meer grip op je tijd en minder druk op je team. Naast de waan van de dag ook nieuwe dingen ontwikkelen. Focus houden en meebewegen waar dat nodig is. Het is actueler dan ooit. Maar hoe doe je dat?

Activeer de kracht van je team om te leren en nieuwe keuzes te maken. Gebruik scrum voor je onderwijsorganisatie. Want doelgericht samenwerken is de basis voor onderwijskwaliteit.

Wat kan je verwachten?

  • een inspirerende startdag op een coronaprooflocatie in Utrecht
  • basiskennis over srcum en agile werken
  • handige tips en tools
  • direct aan de slag in je eigen praktijk
  • maatwerkadvies voor jouw onderwijsorganisatie

Leren werken met agile en scrum

Tweedaagse training & Coaching on the job

Samen met je collega’s leer en oefen je alle basisprincipes van agile scrum werken en maak je direct de vertaalslag naar je eigen organisatie.

Daarna coacht Vital Agile jou en je team om deze werkwijze in je dagelijks werken te realiseren en de uitdagingen die je tegenkomt agile op te lossen.

‘Pressure cooker’ sessies voor je team

Een nieuwe strategie of product ontwikkelen? Stakeholders betrekken of de werkdruk aanpakken? Het hoeft geen jaren of maanden te duren. Vital Agile leert je hoe het sneller kan.

In ‘pressure cookers’ gaan bestaande of gelegenheidsteams in intensieve micro scrum sessies met een project of product aan de slag. In (blokken van) één of twee dagen verken je de omvang van je opdracht en werk je samen aan concrete resultaten. Stap buiten je comfortzone en haal verspilling uit het proces. 

High speed resultaat

Workshop: Prioriteren!

De kunst van het ‘nee’ zeggen

Om echt ergens ‘ja’ tegen te kunnen zeggen moet je nog veel vaker ‘nee’ zeggen. Maar hoe doe je dat?
Continu waarde opleveren, verantwoord werken, stakeholders betrekken, mensen geweldig maken… some priorities seem more equal than others. 

Tijdens deze workshop oefen je met verschillende agile prioriteringstools en deel je inzichten met elkaar. 

Een vliegende start voor een nieuw project

Een nieuwe strategie of opleiding ontwikkelen? Leerlijnen aanpassen, studenten betrekken of de werkdruk aanpakken? Het hoeft geen jaren of maanden te duren. Vital Agile leert je hoe het veel sneller kan.

Na een korte kennismaking met agile scrum werken ga je in intensieve ‘micro scrum’ sessies met je eigen project of product aan de slag. In (blokken van) één of twee dagen werk je samen snel aan concrete resultaten. Je stapt buiten je comfortzone en haalt verspilling uit het proces. 

Start je scrum

Verder met agile

There is no way to agile. Agile is the way. 

Maak mensen geweldig. Lever continu waarde. Maak veiligheid een voorwaarde. Leer en experimenteer snel… Dat zijn de vier principes van Modern Agile. Agile werken is geen methode maar een mindset. Het is eenvoudig, maar niet makkelijk. Zeker als agile werken problemen in bestaande organisaties blootlegt in plaats van ze op te lossen.

Vital Agile traint en coacht teams en organisaties tot 150 personen buiten IT in het doelgericht en transparant adapteren van agile werken op een manier die bij hen past.

Interactie is…

… de eerste agile waarde!

Mensen en hun onderlinge interactie boven processen en tools. Dat is de eerste waarde uit het Agile Manifest. Agile is mensenwerk.

Daarom hoort ‘even bellen’ of ‘langsgaan als je in de buurt bent’ tot de vaste werkwijze van Vital Agile. Contact houden, vragen stellen, nieuwe dingen uitproberen. Dat doen we samen.

Wil jij weten wat agile en scrum voor jouw organisatie kunnen betekenen?